Αρχική » Στα χέρια της αστυνομίας οι δολοφόνοι του 54χρονου πατέρα

Στα χέρια της αστυνομίας οι δολοφόνοι του 54χρονου πατέρα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι πιστολέρο που τον Ιανουάριο του 2021 κυνηγούσαν δυο αδέλφια στα στενά του Νέου Κόσμου. Οι νεαροί έτρεχαν να κρυφτούν πίσω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά τελικά οι σφαίρες βρήκαν τον 54χρονο πατέρα τους, ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από ένα καφενείο στην οδό Τιμοκρέοντος. Δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι δύο 32χρονοι, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και 31 ετών άνδρας για υπόθαλψη εγκληματία. 

Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές που είχε ο 32χρονος με τον γιο του θύματος με τις πληροφορίες να λένε ότι είχαν προκύψει από διακίνηση ναρκωτικών. «Στην αρχή τα θύματα δεν έλεγαν για τις οικονομικές διαφορές που δεν ήταν παραπάνω από 500-600 ευρώ. Στη συνέχεια όμως αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την πράξη τους» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δύο εκτελεστές και τον οδηγό του αυτοκινήτου. Ο τρίτος δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. 

Όμως φαίνεται ότι οι συλληφθέντες τραβούσαν εύκολα το όπλο. Τον περασμένο Μάρτιο δεν δίστασαν να πυροβολήσουν έναν 41 χρόνων άνδρα στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να τον βάλουν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Το θύμα αντιστάθηκε και οι σφαίρες τον βρήκαν στην πλάτη και το πόδι.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, εκείνο το βράδυ τούς έδωσε κάποια χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών τα οποία χρωστούσαν άλλοι στους «σκληρούς» της συμμορίας. Παρά το γεγονός ότι τα πήραν στα χέρια τους, εκείνοι ήθελαν να τον αρπάξουν και τελικά τον πυροβόλησαν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.