Αρχική » Αγνοείται αεροπλάνο με 29 επιβαίνοντες στη Ρωσία

Αγνοείται αεροπλάνο με 29 επιβαίνοντες στη Ρωσία

Αεροσκάφος τύπου Αn-26, με 29 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Καμτσάτκα, στο ανατολικότερο σημείο της Ρωσίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου ενώ είχε μπει στη διαδικασία προσγείωσης. Εκτελούσε το δρομολόγιο Πετροπαβλόβσκ – Παλάνα. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για 28 επιβαίνοντες και επικαλείται δήλωση εκπροσώπου της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών που ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν συνολικά έξι άτομα πλήρωμα και 22 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού) στο αεροσκάφος An-26. Ένα ελικόπτερο και στρατεύματα του Ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών προετοιμάζονται για μια αποστολή έρευνας και διάσωσης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών «όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν και στάλθηκαν για να εξετάσουν τη διαδρομή του αεροσκάφους. Δύο ελικόπτερα και ένα ειδικό αεροσκάφος ερευνούν την περιοχή. Τα στρατεύματα διάσωσης είναι έτοιμα να μετακινηθούν από την Παλάνα στο σημείο ανίχνευσης του αεροσκάφους». 

Ήδη ξεκίνησε ποινική έρευνα λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας αφού τα ίχνη του αεροσκάφους έχουν χαθεί. «Οι ανακριτικές αρχές της Διεύθυνσης Ερευνών της Άπω Ανατολής της Ρωσίας κίνησαν ποινική υπόθεση λόγω εγκλήματος που σχετίζεται με το μέρος 3 του άρθρου 263 του ποινικού κώδικα της Ρωσίας που αφορά παραβίαση των κανόνων για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τη λειτουργία της αερομεταφοράς» ανέφεραν οι αρχές.